افزایش سه برابری قیمت علوفه باعث كاهش تولید شیر شد

نماینده مردم بافق، مهریز، ابرکوه و خاتم افزود: متأسفانه فشار به بخش تولید و صنایع لبنیات آنچنان زیاد است که تعطیلی و ورشکستگی آنها با ادامه روند کنونی، قابل پیش‌بینی است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی از کاهش تولید شیر در دامداری‌های کشور خبر داد و گفت: افزایش قیمت علوفه و خوراک دام و جلوگیری دولت از افزایش قیمت شیر کاهش محسوس تولید شیر در کشور را به همراه داشته است .

"کاظم فرهمند" در گفت‌وگو با خانه ملت گفت: اجرای ناقص قانون هدفمندکردن یارانه‌ها از سوی دولت و عدم تخصیص سهم بخش تولید از درآمدهای این قانون دامداری‌ها و صنایع لبنیات کشور را با مشکلات متعددی روبه‌رو کرده است.

نماینده مردم بافق، مهریز، ابرکوه و خاتم افزود: متأسفانه فشار به بخش تولید و صنایع لبنیات آنچنان زیاد است که تعطیلی و ورشکستگی آنها با ادامه روند کنونی، قابل پیش‌بینی است.

وی کاهش تولید شیردر کشور را تأیید کرد و گفت: درهفت ماه گذشته قیمت علوفه و خوراک دام افزایش سه برابری داشته است که این افزایش همراه با فشار دولت بر ثابت نگه داشتن قیمت شیر مشکلاتی را در این بخش ایجاد کرده است.

فرهمند تصریح کرد: جلوگیری از افزایش قیمت شیر موجب کاهش تولید این محصول در دامداری‌های کشور شده است که این موضوع کاهش تولید فرآورده‌های لبنیات را نیز به همراه داشته است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی دامداری‌ها و کارخانه‌های تولید فرآورده‌های لبنی گفت: اگر دولت به سرعت برای حل مشکل این بخش اقدامی نکند بسیاری از دامداری‌ها و کارخانه‌های تولید فرآورده های لبنی تعطیل می‌شوند.

khabarfarsi.com


 

کاهش بیماری‌های دامی از مهمترین اهداف تولید علوفه سبز به روش آبکشت است

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: افزایش راندمان تولید یا دو قلوزایی و کاهش بیماری‌های دامی از مهمترین اهداف تولید علوفه سبز به روش آبکشت است.دکتر غلامرضا نوری در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب افزود: در روش تولید علوفه غنی شده بدون خاک، در هر سینی در یک دوره رویشی 8 روزه، 25 کیلوگرم علوفه سبز تولید می‌شود که در مجموع از فضای اختصاصی 33 متر مربع در پایان دوره یک تن علوفه برداشت می‌شود.معاون پژوهشی دانشکده جغرافیا دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از آنجایی که علوفه تولیدی درمحیطی بدون خاک رشد و نمو پیدا می‌کند و موادغذایی مورد نیاز گیاه به صورت محلول به محیط رشدگیاه اضافه می‌شود و از سویی چون علوفه تولیدی با تمام قسمت‌ها هم‌چون ساقه و ریشه به دام داده می‌شود از اتمام مواد غذایی رشد گیاه موجود در ریشه به دام خورانده و تمام مواد معدنی موردنیاز دام را تامین می‌کند.به گفته نوری، نکته مهم در این روش تولید علوفه این است که علوفه تولیدی حالت سمنو را داشته و تبدیل هیدارت‌های کربن در بذر پس از طی سیکل رشد سرشار از ویتامین‌های محلول درچربی بوده و هم‌چنین منبع سرشار نیاز غذایی دام است.وی تصریح کرد: ویتامین A موجود در این علوفه بینایی دام را افزایش داده و باعث کاهش شب کوری در دام می‌شود، هم‌چنین رشد و مقاومت بدن دام را افزایش می‌دهد و باعث افزایش تولید و تناسل حیوان و درنتیجه افزایش آبستنی و زایش در دام می‌شود.استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان در پایان گفت: با توجه به خشکسالی‌های مکرر منطقه سیستان، علاوه بر کاهش تولید کمی و کیفی، دام‌ها به بیماری‌هایی از قبیل شب کوری و سقط جنین دچار می‌شوند که پس از مصرف علوفه سبز غنی شده مشخص شد این علائم به طور چشمگیری کاهش یافت19.

www.ivo-nkh.ir


کمبود علوفه؛ حلقه مفقوده توسعه دامپروری گیلان

رشت - خبرگزاری مهر: توسعه دامپروری در گیلان با توجه به موقعیت منحصر به فرد آب و هوایی امری اجتناب ناپذیر است که به این منظور باید به موضوع تأمین علوفه مورد نیاز، توسعه کشت و احداث سیلوهای علوفه توجهی ویژه شود.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، استان گیلان دارای یک میلیون و690هزارراس دام است که نیاز به 4.5 میلیون تن علوفه است که سالیانه 2.9 میلیون تن آن خارج از استان و 1.6 میلیون تن در داخل استان تامین می شود.

با توجه به اینکه استان گیلان بستر مناسبی برای تولید علوفه ارزان و با کیفیت در کشور است ولی متاسفانه کمترین میزان علوفه در این استان تولید می شود.

دو هزار و 586 هکتار زمین در گیلان به کشت نباتات علوفه ای اختصاص دارد

دو هزار و 586 هکتار زمین در گیلان به کشت نباتات علوفه ای اختصاص دارد و میزان تولید سالانه آن معادل 1.6تن است که بیشتر در شهرستانهای آستانه اشرفیه، لاهیجان، رودبار،‌ تالش، صومعه سرا، رشت و آستارا تولید می شود.

برای برون رفت مشکل کمبود علوفه در استان گیلان علاوه بر افزایش ضریب کشت باید عملکرد در واحد سطح نیز بهبود یابد و همچنین استفاده از توان تشکلهای مردمی همچون اتحادیه ها، تعاونی‌ها و ... که در افزایش کمی و کیفی تولیدات محصولات علوفه‌ای موثر است باید از این ظرفیت نیز به نحو احسن بهره برداری کرد.

انتخاب بذر با ظرفیت بالا و اصلاح شده، مکانیزه کردن تولید و فرآوری، اعطای تسهیلات تک نرخی مورد نیاز تشکلهای بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و خرید تضمینی محصولات علوفه‌ای از دیگر راهکارهای مهم افزایش تولید علوفه در استان است.

به هر حال ظرفیت تولید علوفه در استان گیلان زیاد است که با برنامه‌ریزی می‌توان گیلان را به استان صادر کننده محصولات علوفه ای تبدیل کرد.

از منابع علوفه ای استان گیلان می توان به گیاه یونجه، شبدر، ذرت، سورگوم و سایر گیاهان علوفه اى و حتى کاه و کلش بازمانده از گندم، جو، کلزا و ذرت یاد کرد.

در استان گیلان با توجه به شرایط جغرافیایى منطقه، انواع علوفه هاى را که به دامهای شیرى یا گوشتى می دهند می توان به کاه گندم، کاه جو، سیلوى ذرت، ذرت علوفه اى، علف باغات، پَس چَر مزارع، برگ درختان، یونجه، شبدر و کاه برنج است که دراین میان کاه برنج بیشترین مواد را در تغذیه دام تشکیل می دهد.

تامین انواع دستگاه بسته بندی علوفه در استان گیلان ضروری است

با این حال جمعیت دامى استان آنقدر زیاد است که انواع علوفه گفته شده نمی تواند نیاز غذاى دامهاى منطقه گیلان را تامین کند، بنابراین براى تامین خوراک دام می توان از سایر منابع موجود استفاده کرد که یکى از این منابع مهم گیاه آزولا است.

استان گیلان با داشتن 238 هزار هکتار مزارع شالیکاری به عنوان قطب کشاورزی کشور در بخش عمده خوراک دام خود را از خارج استان تامین می کند این در حالیست که بخش عمده  کاه و کلش برنج استان که مورد تعلیف دامها قرار می گیرد سالانه به آتش کشیده شده و هدر می رود.

با این اوصاف به نظر می رسد برای هدر رفت کاه و کلش تامین دستگاههای بسته بندی علوفه به ویژه دستگاه بیلر در استان گیلان ضروری است.

در حال حاضر برای بسته بندی و جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش مزارع افزون بر 200 دستگاه بیلر در سراسر استان وجود دارد که به یک هزار دستگاه بیلر دیگر نیز نیاز است. 

معاون امور دام جهاد کشاورزی گیلان در این باره گفت: استان گیلان با یک میلیون و 692 هزار راس دام حدود دو درصد جمعیت دامی کشور را در اختیار دارد.

مجید غلامی افزود: از نظر تولیدات دامی استان چهار درصد گوشت قرمز، 3.7 درصد شیر با تولید 284 هزار تن در سال رتبه دوازدهم کشور را دارد.

وی میزان نیاز علوفه دامی گیلان را 4.5 تن دانست و عنوان کرد: برای تامین این نیاز 1.6 آن در استان که 76 درصد آن کاه و کلش است که قابلیت فرآوری به شکلهای مختلف برای بهره‌ برداری دارد و 2.7 آن از استانهای دیگر برای نیاز دامی تامین می‌شود.

وی تامین علوفه را مشکل اصلی گیلان در جهت توسعه دامداری دانست و یادآور شد: برای رفع این مشکل باید با بهسازی و نوسازی واحدهای کوچک روستایی، هزینه تولید را برای دامداران کاهش داد و با این کار فعالیت دامداران را توجیه اقتصادی کرده و با مدیریت دامداران در این مسیر تحول خوبی را ایجاد کرد.

کمبود علوفه مهمترین عامل عدم توسعه گاوداری‌های شیری در گیلان است 

غلامی کمبود علوفه را مهمترین عامل عدم توسعه گاوداری‌های شیری در استان دانست و تصریح کرد: این موضوع به گونه‌ای است که 44 درصد شیر مورد نیاز گیلان خارج از استان تامین می‌شود.

وی تاکید کرد: در بدنه سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نهضت علوفه‌کاری در اولویت کاری و اصلی قرار گرفته و در این زمینه از همه استعدادهای استان استفاده خواهد شد.

این مسئول تاکید کرد: اگر توسعه مکانیزاسیون برای برداشت علوفه در گیلان اتفاق بیفتد مشکل اساسی پیشروی دامداری استان برطرف می‌شود.

وی با بیان اینکه برنج، راتون برنج، شبدر برسیم و انواع علوفه های دامی از جمله مزیتهای کشت دوم و سوم در استان گیلان است، افزود: گیلان یک منطقه حاصلخیز و متوسط بارندگی آن از هر نقطه کشور بیشتر و بالاتر است.

غلامی با اشاره به اینکه کمترین میزان علوفه در استان گیلان تولید می شود ابراز امیدواری کرد با توجه به موقعیت خوب اراضی گیلان سطح زیر کشت علوفه در استان افزایش یابد.

به هر حال علوفه جزو اقتصادی ترین محصولات زراعی کشور و استان گیلان است و در توسعه کشاورزی پایدار نقش موثری دارد که باید مسئولان برای رفع کمبود آن برنامه ریزی جدی کنند زیرا شایسته نیست استانی که می تواند و باید منبع تولید علوفه به دلیل کمبود آن نتواند در دامپروری جایگاه قابل توجهی داشته باشد.

mehrnews.com

| نقشه سایت| © 2008 - 2017 Tarlan Pars Co| نمای قابل چاپ |

طراحی و پیاده سازی توسط ترلان پارس

براي مشاهده بهتر صفحه‌ها از Firefox استفاده کنيد !

هر گونه نسخه برداري و بهره برداري از مطالب و مندرجات اين سايت با ذکر نام منبع بلامانع است